www.iiiWe.com » معرفی ورمیکس و ورمیفایر

 صفحه شخصی پوریا مقدم   
 
نام و نام خانوادگی: پوریا مقدم
استان: خراسان رضوی - شهرستان: مشهد
رشته: کارشناسی ارشد عمران
تاریخ عضویت:  1391/04/14
 روزنوشت ها    
 

 معرفی ورمیکس و ورمیفایر بخش عمران

4

با توجه به نیاز روزافزون ساخت وساز و افزایش تراکم در ارتفاعات موضوع سبک سازی و عایق بندی اهمیت شایانی پیداکرده است.ورمیکس و ورمیفایر بر پایه مواد معدنی ورمیکولیت می باشد که ضمن کاهش قابل توجه وزن ساختمان از مزایای دیگری مانند عایق حرارتی و صوتی برخوردار است
ورمیکس چیست
ورمیکس عایق حرارتی و صوتی است که بصورت ملات خشک در پاکت های پلاستیکی مخصوص به وزن 25 کیلوگرم بسته بندی گردیده است
ورمیکس ملات خشک ،نیمه آماده با پایه معدنی ورمیکولیت می باشد.تمامی اجزاء تشکیل دهنده ورمیکس دارای پایه معدنی،فاقد نیدروکربور بوده و به دلیل عاری بودن از آزبست هیچگونه خطر زیست محیطی ندارد از هیچگونه رزینی وپلیمری در آن استفاده نشده است این محصول به سه گونه اصلی ،ورمیکس با پایه گچی برای اندود سطوح داخلی ورمیکس با پایه سیمانی برای اندود سطوح خارجی بنا : ورمیفایر برای پوشش ضد حیق ساختمانی وصنعتی می باشد ورمیکس یک محصول کاملا ملی و ایرانی می باشد که نیاز به خروج ارز نو ندارد.

این محصول را می توان در ساختمان های در حال ساخت و یا قدیمی اجرا نمود.بعد از سفت کاری ( بر روی سفال ، بلوک سیمانی، آجر و...) اجرای می شود ونیازی به استفاده از گچ وخاک نمی باشد. اجرای آن نیاز به تیم تخصصی اجرایی و تجهیزات نصب ندارد وتوسط گچ کار با سیمان کار ساختمانی قابل اجرا می باشد.ورمیکس مخلوطی آماده است که فقط به زمان اجرا با آب مخلوط شده وبه طور (تخته ماله) بر روی دیوار، کف وسقف کشیده می شود. روش دیگر اجرای آن ،توسط پمپهای پاششی می باشد که سرعت اجرا را بسیار افزایش می دهد. به نسبت گچ ، خاک از پرت مصالح کمتری برخوردار است وپس از گیرش کامل ،به دلیل تولید یک سطح روغنی،از رنگبری کمتری نسبت به گچ برخوردار است .
لایه ورمیکس اجرا شده میتواند بعنوان یک عایق حرارتی از انتقال حرارت بصورت رسانایی جلوگیری نموده و بدینوسیله بیش از 50٪ در انرژی صرفه جویی نمود. مقاومت حرارتی هر سانتیمتر ورمیکس 0.1 W/m^2K می‌یاشد در صورتی که مقاومت حرارتی گچ و خاک برابر1 W/m^2K معادل 10 برابر می‌باشد.
ماده اصلی تشکیل دهنده ورمیکس:
یک ماده معدنی به نام ورموکولیت می‌باشد
مشخصات ورمیکس:
1. بجای اجرای دو لایه پوشش دیوار در حال حاضر – یک لایه گچ‌و‌خاک و یک لایه گچ سفید کاری – می‌توان تنها با اجرای یک لایه از ورمیکس به ضخامت 1 تا 3 سانتیمتر به سطحی آماده رنگ‌آمیزی دست یافت.
2. با توجه به اجرای یک لایه اندود به جای دو لایه، زمان کمتری در برنامه زمانبندی پروژه به این آیتم کاری اختصاص خواهد یافت که خود هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم را کاهش خواهد داد.
3. لایه اجرا شده به تنهایی تاب تحمل شعله مستقیم آتش و حرارت متمرکز 1200 درجه سانتیگراد را دارا می‌باشد و میتواند در چنین شرایطی پایدار بماند و از انتقال حرارت به سطوح پشتی خود نیز جلوگیری کند. تأمین کننده آیین نامه مقررات ملی ساختمان مبحث سوم (حفاظت ساختمانها در مقابل حریق).
4. با اجرای ورمیکس به ضخامت 25 میلیمتر روی جداکننده‌ها میتوان سطحی عایق در برابر انتقال اصوات را بدست آورد، بسته به فرکانس منبع تولید صوت به میزان 67 تا 85 درصد از آلودگی صوتی کاهش می‌یابد. تأمین کننده آیین نامه مقررات ملی ساختمان مبحث هجدهم (عایق بندی و تنظیم صدا).
5. لایه ورمیکس اجرا شده میتواند بعنوان یک عایق حرارتی از انتقال حرارت بصورت رسانایی جلوگیری نموده و بدینوسیله بیش از 50٪ در انرژی صرفه جویی نمود. مقاومت حرارتی هر سانتیمتر ورمیکس 0.1m2.K/W می‌یاشد در صورتی که مقاومت حرارتی گچ و خاک برابر1m2.K/W معادل 10 برابر می‌باشد. تأمین کننده آیین نامه مقررات ملی ساختمان مبحث نوزدهم (صرفه‌جویی در مصرف انرژی).
6. با توجه به ضخامت لایه اجرا شده و همچنین خصوصیات فیزیکی ورمیکس، در مقایسه با ساختمانی که بطور سنتی اندود میگردد (گچ و خاک) به میزان 70 درصد از وزن کل سازه کاسته خواهد شد. که در پروژه‌های در دست طراحی این مهم میتواند به عنوان یک آیتم بسیار کمک کننده در کاهش وزن ساختمان، کاهش ضخامت مقاطع سازه‌ای را در بر خواهد داشت که برآیند تمام این موارد، جواب قابل قبول کاهش هزینه را منعکس خواهد نمود.
7. از ورمیکس (ورمیفایر با خصوصیات شیمایی و فیزیکی متفاوت) میتوان به عنوان یک لایه محافظ در برابر حرارت بر روی اسکلت‌های فلزی جهت بالا بردن تاب حرارتی سازه فلزی استفاده نمود. تأمین کننده آیین نامه مقررات ملی ساختمان مبحث سوم (حفاظت ساختمانها در برابر حریق).
8. در هنگام آتش سوزی به دلیل بالا بودن تاب تحمل شعله مستقیم؛ شعله ور نشده و همچنین هیچگونه گاز یا دودی از آن متساعد نخواهدشد و به همین جهت تلفات مسمومیت و خفگی ناشی از سوختن مصالح متعارف؛ منتفی می‌گردد.
9. در ساختمانهای اجرا شده همیشه در انتهای مرحله نازک‌کاری اعم از گچ‌و‌خاک و یا سفیدکاری نهایی، انبوهی از ضایعات این مرحله در محل انباشته می‌گردد که می‌بایستی با صرف هزینه نسبت به بارگیری و حمل و تخلیه در محلهای مجاز ضایعات ساختمانی اقدام نمود. ولیکن ورمیکس با توجه به اینکه محصولی کاملاً طبیعی میباشد نیازی به حمل پرتی حاصل از عملیات اجرایی نداشته و می‌تواند به عنوان خاک زراعی در محوطه‌سازی ساختمانها و یا جعبه‌های کاشت (flower Box) مورد استفاده قرارگیرد که در این زمینه نیز هزینه را کاهش خواهد داد.
10. با توجه به اینکه این محصول کاملاً طبیعی و معدنی می‌باشد فلذا هیچگونه آلودگی زیست محیطی ایجاد نکرده و به سهولت به طبیعت بازمی‌گردد. همچنین باعث مشکلات تنفسی و استنشاقی نخواهد شد.
11. این محصول در سه گونه اصلی
1) ورمیکس با پایه گچی برای اندود سطوح داخلی
2) ورمیکس با پایه سیمانی برای اندود سطوح خارجی بنا
3)ورمیفایر برای پوشش ضد حریق ساختمانی و صنعتی
12. خصوصیات اجرایی این مصالح به شرح زیر می‌باشد:
Aنحوه اجرا می‌تواند هم به صورت سنتی تخته ماله و هم بوسیله ماشین و بطور پاششی انجام شود.
B در روش اجرای دستی نسبت به گچ و خاک خستگی (مچ‌بری) کمتری دارد.
C بعلت تولید یک سطح روغنی پس از گیرش کامل از رنگبری کمتری نسبت به گچ برخوردار است.
D به نسبت گچ‌وخاک از پرت مصالح کمتری برخوردار است.
13. مهم‌ترین گزینه آنکه ورمیکس به عنوان یک محصول کاملاً ملی و ایرانی نیاز به خروج ارز نداشته و با توجه به بوم‌آورد بودن، می‌توان هنر معماری و مهندسی ایرانی را که مبتنی بر شرایط اقلیمی و مصالح بومی بوده‌است را پاس داشت
انواع ورمیکس:
ورمیکس سی
ورمیکس جی
روش استفاده ازورمیکس جی:
این ملات در زمان مصرف فقط با آب مخلوط و استفاده میگردد. میزان اختلاط ماده خشک با آب را استاد کاران گچکار با تجربه خویش مشابه روش ساختن گچ و خاک، با همان نسبتها انجام داده و روش اجرا نیز کاملاً مشابه است. تنها نکته استفاده از ورمیکس جی این است که پس از اختلاط آن با آب از پنجه زدن به مخلوط آماده خوداری نموده تا مخلوط به قوام لازم برسد، بگونه ای که امکان کار کردن آن با ماله بوجود آید. سپس آنرا از داخل استامبولی برداشته و با ماله در بین کرم بندی استفاده نمایید و با شمشه سطح را یکنواخت تسطیح نمایید. پس از خشک شدن سطحی کاملاً شبیه گچ و خاک بدست خواهد آمد
روش استفاده از ورمیکس سی:
این ملات در زمان مصرف فقط با آب مخلوط و استفاده میگردد. میزان اختلاط ماده خشک با آب را استاد کاران سیمانکار با تجربه خویش مشابه روش ساختن ملات ماسه و سیمان، با همان نسبت ها انجام داده و روش اجرا نیز کاملاً مشابه است. تنها نکته استفاده از ورمیکس سی و بعلت ریز دانه بودن این ملات از اجرای آن با ضخامت های بیش از 2 سانتیمتر در یک مرحله اجتناب نموده و در صورتیکه نیاز به اجرای ضخامتی بالاتر از دو سانتیمتر داشته، این کار را طی دو مرحله انجام دهید
محل های استفاده ازورمیکس:
دیوارهای خارجی ساختمان و سقف پارکینگ و طبقه فوقانی را میتوان از طرف داخل با ورمیکس جی اندود کرده و بدین وسیله بین 37% الی 55% صرفه جویی در مصرف انرژی در واحد سطح دست پیدا کرد.
مطالب بیشتر در لینک زیر موجود می باشد:

http://wdl.persiangig.com/pages/download/?dl=http://pooria-moghadam.persiangig.com/document/vermix1.pdf

شنبه 25 آذر 1391 ساعت 10:10  
 نظرات    
 
محسن نیک 07:11 یکشنبه 26 آذر 1391
0
 محسن نیک
سپاس
سید محمد مصطفی میرمعزی 10:47 یکشنبه 26 آذر 1391
0
 سید محمد مصطفی  میرمعزی
سلام خدمت جناب مقدم
همه مزایا رو گفتید ولی در نهایت قیمتش مشخص نشد و مراکز توزیع رو معرفی نکردید.
بنظر شما در مقایسه با مصالح دیگه و با توجه به مزایایی که داره استفاده از اون اقتصادی هست؟

پوریا مقدم 20:49 یکشنبه 26 آذر 1391
0
 پوریا مقدم
با سلام
تهران خیابان مفتح-روبروی دانشگاه تربیت معلم -پلاک 88-واحد8
www.gilanmica.com